Toekomstwerkers: Tegen de stroom in

Hét inhoudelijke evenement voor professionals die willen bijdragen aan een toekomst vol perspectief

Koop hier je ticket

Bij denkbeelden over tijdreizen is de waarschuwing altijd: één kleine actie, hoe onbenullig het ook lijkt, kan de volledige toekomst van de mensheid veranderen. In ons werkende leven staan we daar vaak niet zo bij stil, maar geldt exact hetzelfde: de keuzes die we nu maken en de acties die we ondernemen, kunnen een grotere impact hebben dan we ons nu kunnen voorstellen. Wat we doen, wat we kiezen, hoe we handelen, dat maakt uit

Als toekomstwerker volgen we niet klakkeloos de status quo, maar kijken we kritisch naar de wereld waarin we leven en de organisaties waarin we werken, welke rol wij daarin spelen en op welke manier wij hierin van betekenis kunnen zijn. We zijn op dít moment bezig met plannen en acties waarmee we de toekomst zoals wij het voor ons zien naar het nu brengen. Van denkbeeld naar werkelijkheid.

Maar we zien ook veel professionals, vanuit verschillende expertises, die hieraan WILLEN bijdragen maar hier zoekend in zijn. Het voelt vaak als een proces waarbij je tegen de stroom in gaat. De grote vragen komen vaak neer op: ik wil wel, maar hoe dan?

  • Wat is er nodig voor een menswaardige en wendbare toekomst?
  • Hoe implementeer ík dit in m’n werk?
  • En last but not least: hoe blijf IK staande in de opwaartse stroom?

HumanProfessionals organiseert speciaal voor alle toekomstgerichte professionals hét evenement waarbij we precies deze vragen gaan tackelen! Want het is tijd. De toekomst is nu. Koop nu je ticket, en wees welkom op vrijdag 6 september 2024 (10:00-18:00) op de prachtige locatie ‘t Weeshuis in Leiden.

Koop hier je ticket

Samen met een prachtige line-up van sprekers en experts hebben we een onmisbare dag georganiseerd waarbij: 

→ we je gaan verrassen en inspireren met nieuwe perspectieven

→ we je concrete tools en vaardigheden gaan aanleren om hobbels te overwinnen en van visie naar werkelijkheid te kunnen gaan

→ EN bouwen we samen met jou een support netwerk van toekomstwerkers uit de meest uiteenlopende vakgebieden: samen keren we het tij!

Zij staan 6 september op het podium:

Merlijn Koch, Verbinding maken met de toekomst:

Schrijver van het boek ‘Zin kun je maken, processen van zingeving begeleiden’ Merlijn Koch deelt inzichten uit zijn lopende promotieonderzoek met de nieuwste onderzoeksresultaten ‘Verbinding maken met de toekomst’ en neemt ons mee in een oefening die ons klaarstoomt om onze eigen toekomst vorm te geven.

Linde Nieman, ook wel de Brené Brown van Nederland genoemd:

Linde is neuropsycholoog en weet hoe we één van de grootste risico’s voor toekomstbestendigheid – werkdruk – kunnen tackelen naar werkbare en veerkrachtige werksituaties. Linde geeft door heel Nederland, inclusief de Rijksoverheid, intensieve trainingen om werkdruk om te vormen naar innovatiekracht!

Renske Bongers, Ontdek hoe ruimtes zin geven:

Renske Bongers is psychologist of senses & spaces en leert ons hoe we de omgeving en zintuigen kunnen inzetten om mensgericht te werken en welzijn te vergroten.

Babet te Winkel, oprichter van Verlieskunst:

Babet leert ons hoe we ons zichtveld verbreden en blijven openstaan voor nieuwe perspectieven, ook in situaties vol stress, spanning en conflict. Met inzichten vanuit de traumawetenschap geeft Babet je tools om je zenuwstelsel te leren kennen én zal je zelf ervaren hoe je je zichtveld kan verbreden.

Mira Krozer, integriteit specialist over ons eigen morele kompas:

Wie ben jij in een complexe situatie? Hoe ga je om met morele vraagstukken, uiteenlopende meningen en lastige conflicten? Mira geeft ons handvatten om onszelf én de ander beter te begrijpen en samen tot inzichten en oplossingen te komen.

Denise Harleman, oprichter en kwartiermaker Collectief Kapitaal

Hoe verzet je je tegen structurele systemen van ongelijkheid in Nederland? Denise laat ons zien hoe je in een beweging van gemeenschap en liefde de dagelijkse beoefening van ongelijkheid kan ombuigen naar een samenleving van radicale gelijkwaardigheid.

Koop hier je ticket

Handig om te weten:

Wanneer is het?
Op vrijdag 6 september van 10.00 tot 18.00.

Waar moet ik zijn?
We nodigen je uit op een prachtige en bijzondere historische locatie in Leiden: Utopa Weeshuis.

Wat kost een ticket?
Een ticket kost 125,- ex btw. Ga je samen met iemand? Maak dan gebruik van duo-korting en ga samen voor 220,- ex btw:

Klik hier voor jullie duo-ticket!

Hoeveel tickets zijn er beschikbaar?
Er zijn in totaal 90 tickets beschikbaar. We zijn al met 30+ aanwezigen uit allerlei verschillende hoeken en netwerken, dus sluit vooral aan!

Wordt de lunch verzorgd?
Zeker! Thee, koffie, lunch, borrelhapjes, drankjes: je komt niets tekort!

Het Programma*

09.30: Inloop

10.00: Welkom | introductie

10.15: Lezingen, workshops en netwerkmomenten

12.30: Lunch

13.30: Lezingen, workshops en netwerkmomenten

16.45: Afronding

17.00: Netwerkborrel 

18.00: Afsluiting

*Gedetailleerd programma volgt snel!

Wie zitten er achter de organisatie?

Wij zijn HumanProfessionals: Lucinda Miedema, Maaike Kluit, Winfried Tilanus en Karlijn Kwint. Met een studie Humanistiek op zak zijn we actief in de volledige breedte van onze samenleving: in het onderwijs, het bedrijfsleven, bij de overheid, als onderzoeker en als zelfstandig ondernemer in diverse rollen. Wij willen met ons werk de wereld een stukje mooier maken en zetten onze achtergrond in om de toekomst op een menswaardige manier tegemoet te treden. Wil jij dat ook?

Koop hier je ticket